
Uzm. Dr. Mehmet Aydın KAHRAMAN
06/06/1978 yılında Mersin’de dünyaya geldim. İlk okulu Mersin Çankaya İlkokulunda okudum. Ortaokul ve Liseyi Mersin Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesinde tamamladım. 2006 yılında Trakya Üniversitesi Tıp fakültesini bitirdim. 2006-2007 yıllarında Erzurum Hava Kuvvetleri Tabip Teğmen olarak görev yaptım. 2007-2013 yılında Kalp Damar Cerrahisi Uzmanlığını aldıktan sonra 2013-2015 yılları arasında Bayburt Devlet Hastanesinde çalıştım. 2015-2016 yılları arasında Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisinde Yrd. Doçent olarak görev yaptım. 2015-2016 yıllarında Kocaeli Özel Akademi Hastanesinde Kalp Damar Cerrahisi uzmanı olarak çalıştım. 2016 yılından itibaren halen İstanbul Dr. Siyami Ersek Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi uzmanı olarak çalışmaktayım. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı yurt dışı görevlendirilmesi ile Recep Tayyip Erdoğan Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesine 15/08/2024 yılında göreve başladım ve halen devam etmekteyim.
Kalp ve Damar Cerrahisinde İlgilendiğim Alanlar:
1-Koroner arter bypass operasyonları (çalışan kalp tekniği ve klasik kardiyopulmoner bypass kullanılarak)
2-Kalp kapak operasyonları (aort, mitral ve triküspid kapağa yönelik tüm replasman ve tamir teknikleri kullanılarak) ve kalp içi kitleler (miksoma vb.)
3-Büyük damar operasyonları (asendan, arkus ve torakal aorta cerrahisi, abdominal ve torakoabdominal aort anevrizması ve aort disseksiyonları)
4-Tıkayıcı ve/veya anevrizmatik periferik arter hastalıklarında arteryel revaskülarizasyon damar operasyonları (aorta iliak/biiliak/femoral/bifemoral ve distal tipte revaskülarizasyon ve anevrizma girişimleri)
5- Karotis arter tıkayıcı damar hastalıklarında (karotis endarterektomisi),
6-Baş-boyun ve üst ekstremite arterlerinin tıkayıcı ve anevrizmatik arteryel hastalıklarında cerrahi girişimler (karotiko-subklavian, aksillo-aksiller, subclavian-subklavian bypass ve ilgili artere yönelik diğer girişimler).
7-Venöz hastalıkların cerrahi tedavisi (varis ve kronik venöz yetmezlik nedeniyle oluşmuş kronik bacak ülserlerinin endovenöz, daha az invazif ve klasik cerrahi yöntemlerle tedavisi). Varis hastaları ve venöz yetersizlik hastalarına kapalı (RF ve Lazer Ablasyon) ve açık yöntemlerle varis operasyonları.
8- Kronik Böbrek Yetmezliği (KBY) hastaları için kalıcı ve geçici hemodiyaliz kateteri takılması, hemodiyaliz amaçlı girişim yollarının hazırlanması için arteriovenöz fistül (AVF) oluşturma operasyonları.
9- Kritik bacak iskemisi, tüm ekstremite arterlerinin travmatik ve tıkanıklığa sekonder acil hastalıklarında (tromboembolik hadiselerde) acil periferik artere yönelik invazif radyolojik girişimler ve kombine cerrahi operasyonlar.
10-Büyük damar patolojilerinde acil veya elektif tüm endovasküler girişim yöntemleri EVAR, TEVAR (Aort anevrizması ve Aort diseksiyonu hastalarına stent uygulaması).
Medical Specialization Thesis
The effects of olmesartan on asymmetric dimethyl arginine and inducible nitric oxide synthase levels in coronary artery bypass grafting patients done with cardiopulmonary bypass technique
Articles
1-Consequence of Ischemic Stroke after Coronary Surgery with Cardiopulmonary Bypass According to Stroke Subtypes
Mustafa Aldag 1,✉, Cemal Kocaaslan 1, Mehmet Senel Bademci 1, Zeynep Yildiz 2, Aydin Kahraman 3, Ahmet Oztekin 1, Mehmet Yilmaz 3, Tamer Kehlibar 3, Bulend Ketenci 3, Ebuzer Aydin 1
2- Effects of Minimal Extracorporeal Circulation on the Systemic Inflammatory Response and the Need for Transfusion after Coronary Bypass Grafting Surgery
Mehmet Emre Elçi 1, Aydın Kahraman 1, Emre Mutlu 2, Cemil Selim İspir 3
3-ADMA, SDMA and L-arginine may be Novel Targets in Pharmacotherapy for Complications due to Cardiopulmonary Bypass
Aydın Kahraman 1, Emre Mutlu 2, Mustafa Aldağ 3
4- The Effect of Cross Clamp Time on Neurocognitive Function in Coronary Artery Bypass Surgery
Erkan Albay1 Aydın Kahraman 2